Branchenieuws

Restaurant De Witte Zwaan bestaat 25 jaar

Op 1 april 1993 heeft René Agterberg, nadat hij er al even werkzaam was, de Witte Zwaan in De Bilt officieel overgenomen. Samen met gastheer Ronald van Leeuwen heeft hij de Witte Zwaan succesvol opgestart.

Zij voerden een kaart met allerlei klassieke gerechten, waarmee René zichzelf in de Bilt bekend heeft gemaakt. Zes dagen per week stonden Agterberg en Van Leeuwen klaar voor lunch en diner, op dat moment was er verder nog bijna geen personeel in dienst.

Overname
Ongeveer acht jaar geleden is Agterberg samen gaan werken met compagnon en tevens neef Theo Agterberg. Samen zijn zij gegroeid naar inmiddels drie restaurants in de Bilt en Utrecht. De oudste zoon van René, Timo Agterberg, is opgegroeid in het restaurant. Op dit moment staat Timo Agterberg aan het roer in de Witte Zwaan. Sinds ongeveer drie jaar heeft hij de keuken van zijn vader overgenomen en niet zonder succes. De Witte Zwaan heeft zich afgelopen jaren ontwikkeld tot een restaurant dat meedoet in de hogere regionen van ons land. Maar zoals Timo zegt: “Je moet de juiste mensen om je heen verzamelen en weten wat je aan elkaar hebt, pas dan kun je je als team op de kaart zetten.”

JRE en Michelin
De Witte Zwaan is inmiddels JRE-lid, landelijk winnaar van de Restaurant 10-Daagse en verschillende noteringen in gidsen als de Lekker, Gault Millau en Michelingids.