Branchenieuws
Foto Mediamatic.net/ Chiara Barraco

Regisseur en chef maken 5-gangen in 5 kleuren

Regisseur Martin Butler en chef-kok Alexander Gershberg organiseren in september een speciaal vijfkleurig veganistisch diner. De kleuren groen, rood, geel, wit en zwart staan centraal.

Hout, vuur, aarde, metaal en water, dat zijn de vijf Chinese Elementen. Voor dit diner hebben regisseur Martin Butler en chef Alexander Gershberg zich laten inspireren door verschillende associaties die de elementen oproepen. Dit resulteert in een chromatisch diner, met vijf gangen in vijf kleuren op 13, 14, 15 en 16 september.  

Vijf gangen, vijf kleuren
De eerste gang verschijnt in het groen, gevolgd door de kleuren rood, geel, wit en zwart. Door niet alleen smaak, maar ook zicht, gehoor, tast en reuk te prikkelen, speelt dit diner met alle vijf zintuigen tegelijk. Zo hopen de makers een harmonieuze eet-ervaring te creëren die strookt met vele intuïtieve dwarsverbanden en associaties. Denk aan het geluid van water, de geur van metaal, de smaak van vuur of de textuur van de aarde.  

Neo-Futurist Dinners
Neo-Futurist Dinners is een nieuw programmaonderdeel bij Mediamatic, waarin de werelden van voedsel, kunst en wetenschap samenkomen. Tijdens de eerste editie werd het eten door artificiële intelligentie chef Watson bereid. Voor deze tweede diner-reeks gooit Mediamatic het over de intuïtieve en natuurlijke boeg waarbij alle vijf zintuigen tegelijkertijd gevoed worden.

Over Martin Butler
Als choreograaf en regisseur werkt Martin Butler sinds 1988 op verschillende internationale festivals en theaters. In 2012 ontwikkelde hij zijn eerste Opera “Gianni” voor de Deutsche Oper in Berlin. Voor dit Chromatisch Diner zet Martin Butler niet alleen zijn vijf zintuigen, maar ook zijn interdisciplinaire achtergrond in om een full color prikkelende eet-ervaring neer te zetten. 

Over Alexander Gershberg
Alexander Gershberg is de oprichter van Vegan Sundays waarmee hij pop-up evenementen en kook-workshops organiseert. Als veganistisch kok is Alexander Gershberg geïnteresseerd in de manier waarop voedsel niet alleen onze maag vult, maar voor het hele lijf lekker voelt.