Vanaf 10 mei start NPO 3 weer met de Foodweken. Nieuw is het programma De Nieuwe Garde waar jonge veelbelovende chefs en een sommelier worden gevolgd in de keuken en daarbuiten. Met koken als grootste passie, moeten er andere dingen worden opgeofferd. Valt het runnen van een sterrenrestaurant te combineren met gezinsuitbreiding? Waar is de grens tussen kunnen en willen? En hoe gaan ze om met prestatiedruk?
In De Nieuwe Garde worden deze jonge toptalenten 24/7 gevolgd op hun weg om de absolute top in hun vak te bereiken.
Deelnemers
Chef-koks die meedoen aan het programma zijn Syrco Bakker (Pure C), Ryan Bahadoer (De Karpendonkse Hoeve), Arturo Dalhuisen (The White Room in het Krasnapolsky), Estée Strooker (’t Amusement), Jermain de Rozario (De Rozario), Johanneke van Iwaarden, Guillaume de Beer en Freek van Noortwijk (Breda en Guts & Glory) en sommelier Lotte Wolf (Bridges in The Grand). Zij worden in de keuken en daar buiten gevolgd. De Rozario over de nieuwe serie: "Ik weet zeker dat ik wat traantjes weg moet pinken omdat ze het enorm mooi in beeld gebracht hebben. Het zijn heel persoonlijke verhalen, onwijs confronterend."
Op topniveau
Woensdag 10 mei om 21.45 uur is de nieuwe zesdelige serie te zien. Waar halen ze hun inspiratie vandaan en wat offeren ze op om op dit topniveau te kunnen blijven presteren?





