Branchenieuws

Margo Reuten Grand Chef Relais & Châteaux

Margo Reuten is met Da Vinci** in Maasbracht toegetreden tot Relais & Châteaux én is verkozen tot Grand Chef.

Dat werd maandag 19 november bekendgemaakt bij de Nederlandse presentatie van de gids Relais & Châteaux 2013 bij het tweesterrenrestaurant. Hierin staan 36 nieuwe bestemmingen, waaronder 1 Nederlandse: Da Vinci van Reuten en Petro Kools.

Grand Chef
In aanwezigheid van genodigden en pers werd Reuten als nieuwe Grand Chef Relais & Châteaux aangekondigd. "Reuten besteedt evenveel aandacht aan het verwelkomen van haar gasten als aan de kwaliteit van haar gerechten", aldus de gids. "Ze vindt het heerlijk om de gerechten zelf te serveren en geniet ervan om haar enthousiasme te delen."

"Ze kiest haar ingrediënten met grote zorg uit en behandelt ze voorzichtig. Vervolgens serveert ze inventieve gerechten gebaseerd op klassieke recepten. De service, presentatie van de gerechten en de combinaties met de wijnen zijn in alle opzichten op één lijn met de keuken."

Relais & Chateaux
Relais & Chateaux is in 1954 opgericht in Frankrijk en heeft honderden hotels en restaurants in 60 landen aan zich verbonden. De leden moeten op een bijzondere locatie gevestigd zijn en een eigen karakter hebben. Daarnaast verbindt Relais & Chateaux hoteliers en meesterkoks die passie en persoonlijke commitment delen om hun gasten bijzondere momenten te laten beleven.

Nederland

De Nederlandse leden van Relais & Chateaux zijn vanaf heden: Da Vinci** (Maasbracht), Savelberg* (Voorburg), De Librije*** (Zwolle), Inter Scaldes** (Kruiningen), Engelenburg (Brummen), Het Roode Koper (Leuvenum) en De Lindenhof** (Giethoorn).

Afbeelding
Op de afbeelding van links naar rechts: Margo Reuten, Petro Kools en Jaume Tàpies (internationaal president Relais & Chateaux).