Branchenieuws

Locatie resto van Van Oostenbrugge** bekend

Het restaurant van Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot komt in het pand waarin op dit moment nog Breitner aan de Amstel is gevestigd. Begin 2018 moeten de deuren openen van het ‘no-table-restaurant’ van het duo, dat nu nog werkzaam is bij Bord’Eau in hotel De L’Europe. 

Dat meldt de website Chefsfriends.nl. Gasten kunnen vanaf november reserveren. Het duo heeft 7 jaar in de keuken gestaan van Bord'Eau** van hotel De L'Europe in Amsterdam. Begin 2018 starten zij hun eigen zaal in Amsterdam. In het pand waarin nu nog Breitner aan de Amstel gevestigd zit, starten ze met Amsterdams eerste no-table-restaurant. 

Contact maken
"Gasten zitten aan een omringende bar, maar schuiven eigenlijk direct aan het aanrechtblad aan", vertelt het duo. "We kennen dit concept al in steden als New York en Hamburg, maar nog niet in Nederland. We willen contact maken. Producten laten zien, vertellen hoe een gerecht in elkaar zit, een beleving creëren."

Bord’Eau
In de keuken van Bord’Eau is Thomas de rechterhand van Richard, in hun (nieuwe) restaurant werken ze als gelijken. Het duo werkt tien jaar samen, waarvan zeven jaar op de huidige plek. Eerder werd bekend dat Bas van Kranen, die onlangs stopte bij restaurant De Leuf*, chef Richard van Oostenbrugge opvolgt en de nieuwe chef wordt van Bord 'Eau.