Restaurant Korianders in Rhenen is door gasten tot overallwinnaar verkozen van de allereerste Benelux Restaurant Week.
Dat schrijft De Wolven Communicatie & PR. Gasten konden tijdens de week van maandag 14 tot en met zondag 20 maart kiezen tussen 1.750 restaurants in België, Nederland en Luxemburg om uitgebreid te dineren of te lunchen.
"Nooit eerder vond er een culinair evenement plaats van zo’n groot formaat", aldus een woordvoerder.
Winnaars
Uit de beoordelingen van de gasten bleek Korianders in Rhenen de landelijke winnaar; het restaurant kreeg een gemiddelde 9,5. Van de ruim 50 deelnemende Michelinsterrestaurants sleepte De Kromme Dissel in Heelsum de prijs in de wacht.
De buitenlandse winnaars waren Pas de Deux In België en La Distillerie in Luxemburg.
Regio's
Initiator DiningCity.com reikte ook prijzen uit per regio aan de best gewaardeerde restaurants. In de regio Amsterdam won Lute in Oudekerk aan de Amstel, in Noord-Holland De Vijfde Smaak in Wormerveer, in Utrecht en 't Gooi Korianders in Rhenen, in Rotterdam Antichic en in Zuid-Holland Sevens! in Oude Ade.
In Brabant won De Lindehof (*) in Nuenen, in Gelderland De Kromme Dissel (*) in Heelsum, in Limburg Antiek in Helden, in Drenthe, Overijssel en Flevoland won De Bagatelle in Mariënheem, in Zeeland Bottles in Sas van Gent en in de regio Friesland en Groningen won Herberg de Waard van Ternaard in Ternaard.
Najaarseditie
De volgende editie van de Nederlandse versie van de Restaurant Week staat gepland van maandag 29 augustus tot en met zondag 4 september. In november 2011 gaat in België en Luxemburg de culinaire week van start.
Verder is van maandag 6 tot en met zondag 12 juni de Michelinster Restaurant Week.
We Care Foundation
DiningCity doneerde voor elke gast tijdens de Restaurant Week een bijdrage aan de We Care Foundation en vergaarde zo 50.000 euro. De We Care Foundation zamelt met de horeca geld in voor goede doelen.
Dit bedrag wordt gedoneerd aan organisaties die zich inzetten voor mensen voor wie het beleven van gastvrijheid geen normaal begrip is.
Afbeelding
Op de afbeelding: chef-kok Jeffrey Schoeman en gastvrouw Cindy Krikke (tweede en derde van rechts) van restaurant Korianders nemen de prijs in ontvangst. Afbeelding: DiningCity.com
Bron: De Wolven Communicatie & PR.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

