Branchenieuws

Keng Vichianrat wint Prix Taittinger Benelux

Keng Vichianrat van restaurant La Rive* in het Amstel Hotel in Amsterdam is de Nederlandse winnaar van de 50e Beneluxfinale van de Prix Culinaire Le Taittinger.

Vichianrat vertegenwoordigt Nederland tijdens de internationale finale in Parijs. Iedere kandidaat bereidde 2 recepten. Het eerste recept was gebaseerd op het thema dat door het organisatiecomité was vastgesteld en moest bestaan uit een met foie gras en paddenstoelen gevulde runderfilet op bereidingswijze naar keuze. Bij dit gerecht moesten kroketjes op basis van merg en een gegratineerde aardappelschotel worden geserveerd. Het tweede recept was door de Belgische juryvoorzitter Pierre Résimont** bepaald: een vanille éclair met een chocolade ganache.

Voor het podium
Vichianrat versloeg Jojan Kersbergen van restaurant Hanninkshof in Enschede en Marco van der Wijngaard van restaurant ’t Amsterdammertje* in Loenen aan de Vecht. Vichianrat vertelt na afloop van de wedstrijd: “Ik ben supertrots dat ik Nederland weer mag vertegenwoordigen in Parijs, zeker nu het de 50e editie is. Ik ga voor het podium, en daar ga ik alles voor uit de kast halen!”. Op 16 oktober is de internationale finale in Parijs.