Branchenieuws

JRE Awards 2017: de winnaars

Jermain de Rozario is maandag 27 november door restaurantvereniging JRE-Nederland uitgeroepen tot Chef van het Jaar. De award voor Restaurant van het Jaar werd uitgereikt aan Kim Edwards en Raymond Reeb van Tante Kee in Kaag. Mark van den Berg van De Ertepeller in Papendrecht mag zich Gastheer van het Jaar noemen.

JRE-Nederland is een vooraanstaande restaurantvereniging waarin jonge en ambitieuze ondernemers zich hebben verenigd en wil met deze awards opvallend ondernemerschap belonen. Bijzonder aan de onderscheidingen is dat de winnaars zijn gekozen door de leden zelf.

De prijzen zijn maandag 27 november uitgereikt tijdens de algemene ledenvergadering bij Basiliek in Harderwijk.

Chef van het Jaar
Chef van het Jaar Jermain de Rozario is eigenaar van restaurant De Rozario in Helmond. De talentvolle chef opende in 2016 zijn eigen zaak, nadat zijn talent werd ontdekt door tweesterrenchef Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen.

Restaurant van het Jaar
Het Restaurant van het Jaar staat aan de rand van de Kagerplassen. Daar exploiteren Kim Edwards en Raymond Reeb sinds 2003 Tante Kee. In de eerste drie maanden onderging de zaak een grootscheepse verbouwing, waarna het in april onherkenbaar vernieuwde. De restyling is één van de grootste en mooiste van 2017.

Gastheer van het Jaar
Ook Gastheer van het Jaar Mark van den Berg startte in 2016 als ondernemer. Samen met Arjan Kuipers, die de leiding heeft in de keuken. Het duo is geboren en getogen in Papendrecht, beiden zijn dus echte Ertepellers. Ze exploiteren een restaurant op topniveau en een bistro annex wijnbar.

Over JRE-Nederland
JRE is een vereniging van jonge restaurateurs die hun talent en passie voor gastronomie delen met gelijkgestemden. De vereniging telt meer dan 350 restaurants en 160 hotels verspreid over 15 landen: Australië, België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Kroatië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Polen, Slovenië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.