Chef-patron Jim de Jong sluit zeven jaar in De Hofbogen in Rotterdam af op zijn hoogtepunt en zet het restaurant De Jong in de verkoop.
De toekomst ligt weer open voor Jim de Jong. De 31-jarig patron-chefkok wil in zijn vak een nieuwe stap gaan maken. In goed overleg met zijn medewerkers is daarom besloten dat dit het laatste jaar zal zijn van Restaurant De Jong in Rotterdam. De zaak wordt ter overname aangeboden aan een of meer (horeca-)ondernemers die er ook weer prachtige kansen voor zichzelf zien.
Tropenjaren
De Jong heeft het restaurant zeven jaar lang met veel plezier en succes gerund. Dit jaar nog werd hij door GaultMillau uitgeroepen tot 'Jonge Topchef van het Jaar'. De beroemde Franse culinaire gids waardeerde zijn keuken met 16 van de maximaal 20 haalbare punten. Eerder won hij met Restaurant De Jong de 'Gouden Pollepel' van het AD als beste eetgelegenheid van de stad en regio. Gasten uit binnen- en buitenland komen er al vanaf de opening speciaal voor naar Rotterdam. De Jong acht het moment aangebroken om op De Hofbogen te stoppen. ''We hebben in januari al besloten dat dit het laatste jaar wordt van het restaurant. Door het nu in de openbare verkoop aan te bieden, zoeken we een geschikte overnamekandidaat. Ik kan terugkijken op een fantastische periode vol hoogtepunten.''
Volgende fase
''Tegelijkertijd groeiden ook De Hofbogen uit tot een blijvende hotspot in de stad. Maar door die drukte en de hoge eisen die we in Restaurant De Jong aan onze gerechten stelden, zijn ook het tropenjaren voor me geweest. Ik ben als kok en restaurateur daarom toe aan een andere uitdaging. Maar ik heb geen haast, hoor. We hebben bewust gekozen om rustig te gaan zoeken naar een koper. Een einddatum voor het restaurant is er daarom nog niet.'' De Jong beraadt zich nog op de weg die hij in de volgende fase van zijn loopbaan wil inslaan. ''Ik zie allerlei kansen voor een nieuw, eigen zaakje in Rotterdam, zoals een in natuurwijnen gespecialiseerde bar waar je ook lekker kunt eten. Al sluit ik ook de mogelijkheid nog niet uit dat ik elders iets voor mezelf begin of als kok een poosje ga freelancen. Ik vind het bovenal belangrijk dat ik van een volgende stap weer veel kan leren. Ik ben er natuurlijk nog altijd jong en gedreven genoeg voor.''

