In de Amsterdamse Pijp opent in mei Izakaya, een Japans restaurant waar de robata-grilltechniek centraal staat.
Izakaya is een initiatief van de internationaal opererende ondernemer Yossi Eliyahoo. Hij is onder andere ook verantwoordelijk voor Momo en het nog te openen The Butcher.
Gerechten
Izakaya wordt gevestigd in het boetiekhotel Sir Albert. Executive chef Hariprasad Shetty, afkomstig van het sterrestaurant Nobu uit Londen, is verantwoordelijk voor de samenstelling van het menu. In het volle zicht van de gasten gaan de chefs aan de slag met de robata-grill.
Traditionele technieken worden gecombineerd met een eigen signatuur. Daarnaast serveert sakana (variëteit van kleine gerechtjes), osume (op verzoek), sashimi, maki-rolls en gerechten op een kleine Japanse hot plate op houtskool.
Met elkaar delen
Izakaya laat zich het beste vertalen als pub, een hoeksteen van de Japanse voedselcultuur. De gerechten worden geserveerd op kleine bordjes waarbij de gast, in lijn met de Aziatische grazing menu's, net zoveel of weinig gerechten kan bestellen als hij wil.
De gerechten zijn bedoeld om met elkaar te delen en willen uitnodigen tot een gesprek over nieuwe texturen en smaken. De visie van Izakaya: probeer minstens één gerecht uit dat je nog nooit hebt gegeten.
Cocktails
Aan de bar wordt een scala van house-infused tonics geschonken, met het Japanse shochu als basis. Shochu wordt gedistilleerd uit onder andere gerst, boekweit en zoete aardappel.
Het interieur is gebaseerd op eeuwenoude klassieke izakaya-ruimtes én door de 5 traditionele Japanse elementen: vuur, aarde, lucht, water en de hemel.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

