Branchenieuws
Foto Instagram RestaurantPITCH

Inschrijving restaurantPITCH verlengd

Sligro, Horecava en Lightspeed zijn op zoek naar ondernemend horecatalent voor de wedstrijd Nationale restaurantPITCH. Het winnende restaurantconcept krijgt een volledig ingericht pop-uprestaurant op de komende editie van de Horecava in 2018. Inschrijven kan nog tot 5 juli.

De winnaar van de nationale restaurantPITCH krijgt een kickstart waarvan elke restauranteigenaar droomt: een volledig ingericht pop-uprestaurant op de Horecava 2018 (maandag 8 t/m donderdag 11 januari) met een oppervlak van 800m2, naamsbekendheid in de gehele foodsector, een volledig verzorgde standbouw en inrichting èn begeleiding bij personeelsbezetting. En om nog succesvoller te worden krijgt de winnaar in aanloop naar de beurs professionele begeleiding van Michiel van der Eerde, Meest Markante Horecaondernemer 2016/2017, bekend van het programma MasterChef en zelf eigenaar van pop-uprestaurant BAUT. Daarnaast zal er begeleiding zijn van twee andere juryleden: Saskia Post en Maikel Lindewegen.

Doel
Het doel van de wedstrijd is het bieden van een springplank voor foodprofessionals die tot op heden niet de middelen en/of tijd hebben gehad om een eigen restaurant op te zetten. Horecava, Sligro en Lightspeed bieden de kandidaten een kans zijn of haar idee uit te diepen en om te zetten naar een concreet plan en een echt restaurant. Middels dit concept kunnen zowel bestaande als potentiele foodprofessionals alle disciplines meekrijgen die horen bij het opstarten van een onderneming. Van concept, menu- engineering, design tot f&b, zij krijgen een volledig inzicht in de “keuken”. 

Meedoen
Kandidaten kunnen tot 21 juni 2017 hun businessideeën insturen via www.nationalerestaurantpitch.nl. De juryexperts Michiel van der Eerde, ondernemer Saskia Post (PostverkadeGroep BV) en financieel specialist Maikel Lindewegen (402), buigt zich over de inzendingen. Vindt de jury in de voorronde het concept sterk genoeg, dan gaat dit idee door naar de tweede fase. In deze fase presenteren 15 genomineerde kandidaten in ZiN Inspiratielab van Sligro hun plan aan de jury. Daar wordt de finalist uitgekozen en op 4 september bekendgemaakt. Onder het toeziend oog van coach Michiel van der Eerde wordt het winnende concept uitgerold en komt het restaurant tot leven tijdens Horecava 2018.

Bekijk hieronder de oproep van Michiel van der Eerde.