Branchenieuws

Inauguratie Ciel Bleus Onno Kokmeijer

Onno Kokmeijer, chef-kok van restaurant Ciel Bleu van Hotel Okura in Amsterdam, is vandaag als SVH Meesterkok ge?ugureerd.

De inauguratie werd gedaan door Jan Hekkelman - in het bezit van de SVH Meesterkoktitel sinds 1982 - en vond plaats bij Ciel Bleu. Kokmeijer is nu de 120e chef-kok in Nederland die de titel draagt.


Belofte
SVH-directeur Jolle Cath roemde het meesterlijke niveau van Kokmeijer. "Onno heeft het hoogste niveau bereikt in zijn vak en datgene waargemaakt wat hij zichzelf eens heeft beloofd: de titel SVH Meesterkok. Tweesterrenrestaurant Ciel Bleu is al lange tijd een topbedrijf en bij een topbedrijf hoort een SVH Meesterkok."


Cath: "De branche is blij met nieuwe meesters. Ongeveer 75 actieve meesters geven dagelijks hun vakmanschap door aan ambitieuze leerlingen. Als vaandeldragers van het vak vormen zij de grootste promotors om jongeren te interesseren voor ?te stimuleren in het koksvak."


Beoordeling
Voor het behalen van de SVH Meestertitel moet de kandidaat een menu op meesterlijk niveau presenteren en wordt hij beoordeeld op instructie, begeleiding, organisatie, planning van productieprocessen, financieel keukenmanagement en presentatie. Daarnaast komen de samenstelling van het menu, mise-en-place en hygi? conform de hygi?code voor de horeca aan bod.