Branchenieuws

Aurélien Poirot nieuwe chefkok The Grand

De Franse Aurélien Poirot is per 1 oktober de nieuwe chefkok van Sofitel Amsterdam The Grand ***** de-luxe.

Met de keus voor Poirot krijgt de wens om de traditie van het Franse Art de Vivre in te bedden in deze unieke Hollandse historische hotellocatie ook culinair gestalte. Want niet alleen ondergaat het stadspaleis The Grand momenteel een ingrijpende renovatie, onder leiding van de Franse architect Sybille de Margerie, ook op gastronomisch vlak wil The Grand zijn vooraanstaande positie verder uitdiepen.

Poirot werd al in zijn zeer jonge jaren in de geheimen van de keuken ingewijd, onder andere door tweesterrenchef Alain Dutournier in het Parijse restaurant Le Carr?es Feuillants (**). Daarna ging Poirot naar Il Cortile (*) met Alain Ducasse als chef. Hierna volgde een betrekking bij ? van de meest gerenommeerde restaurants ter wereld, Le Taillevent (***), onder leiding van chef Michel Del Burgo.

Poirot vertrok daar als chef de partie om vier jaar als sous-chef onder Jean-Louis Nomicos bij Laserre (**) aan de slag te gaan. Voor zijn laatste Parijse huis kiest Poirot voor het instituut Le Meurice aan de beroemde Rue de Rivoli. Als eerste souschef van dit restaurant leerde hij er wat uitzonderlijke luxe binnen de hotelsector betekent.

Op zoek naar een uitdaging in het buitenland vertrok Poirot vervolgens naar Brussel. In samenwerking met de beroemde driesterrenchef Alain Senderens opende de meesterkok aan de Place Jourdan restaurant Spud's in Sofitel Brussels Europe.