Restaurantvereniging Alliance Gastronomique bestaat dit jaar 50 jaar. Een bijzondere mijpaal om gezamenlijk met alle leden en voormalig leden bij stil te staan.
Een halve eeuw later is Alliance Gastronomique uitgegroeid tot het langst bestaande culinaire samenwerkingsverband in Europa met 37 leden in Nederland en België. Vrijwel alle leden en oud-leden waren donderdag 9 maart aanwezig bij de feestelijke jubileumreceptie.
Smaakhelden
Onderdeel van de bijeenkomst was de lancering van ‘Smaakhelden’. In deze ‘insiders guide’ laat Alliance Gastronomique de wereld van vroeger, nu en de toekomst zien. "Daarnaast is het een ode aan onze bijzondere en hardwerkende restaurateurs, gastheren en -vrouwen, witte en zwarte brigades en chefs", aldus voorzitter Marc van Gulick. Het eerste exemplaar is overhandigd aan de Ambassadeur van België in Nederland, de heer Chris Hoornaert.
Opleidingsinstituut
Alliance Gastronomique heeft zich de afgelopen vijftig jaar bewezen als opleidingsinstituut. Van Gulick: "Onze leden hebben vele duizenden jonge mensen opgeleid voor heel gastronomisch Nederland en ook in het buitenland zie je in absolute topbedrijven chefs en maîtres die hun succesvolle carrières zijn begonnen bij een van onze leden. Het is ook erg mooi om te zien dat bijna 75 procent van de huidige medewerkers van onze leden binnen onze eigen club het vak heeft geleerd."
Bokkedoorns**
Het team van De Bokkedoorns** onder leiding van chef-kok Menno Post verzorgde deze middag heerlijke gerechten en wijnen voor het gezelschap. Bekijk hieronder wat foto's van de middag.
In het aprilnummer van Entree verschijnt een uitgebreid artikel over restaurantverenigingen, waaronder Alliance Gastronomique, JRE en Les Patrones Cuisiniers.










