Bedrijven
Foto Facebook Chateau Neercanne

Wijnvoorraad Château Neercanne afgeschreven

Sterrestaurant Château Neercanne in Maastricht heeft 2 weken geleden te maken gehad met een brand waardoor de wijnvoorraad kan worden afgeschreven.

Dat schrijft 1Limburg. De wijn kan niet meer geschonken worden aan gasten, omdat roet en pek zich volgens deskundigen in de minimalre ruimte tussen de kurk en de capsule nestelen. Gevolg is dat de wijn in de fles wordt aangetast. "De wijn is misschien nu nog niet verkeerd, maar over een half jaar of een jaar kan de wijn toch om zijn. En dat moeten we respecteren", zegt directeur Peter Harkema van het hotel, dat bezig is om de schade op te maken na de grotbrand.  

Bruine drab
Eerder meldde De Limburger dat de schade vermoedelijk oploopt tot in de tonnen. Harkema: "De keuken, de diepvries, de koeling, de patisserie, de wijnkelder, de feestgrot en de lounges zijn onbruikbaar. Volgens de mannen van de brandweer zit alles onder een grote vieze bruine drab. Pak alleen al de wijnkelder, alle flessen die daar liggen hebben kurken die ook ademen. Dus die kun we ook allemaal afschrijven."

Een grote familie 
De horecazaak probeert door te draaien. Zo vinden de trouwerijen die in het weekend gepland zijn, plaats in een tent in de tuin. Ook het restaurant is gewoon open. Harkema prijst zijn personeel: "Hoe flexibel men hier is op het château, het is een grote familie. Het gaat perfect".