Om foodwaste tegen te gaan serveert het Rotterdamse restaurant Vleeschcafé Meat in 8 weken een hele koe. Alle delen van de koe worden verwerkt in gerechten.
“Op deze manier willen we zo min mogelijk voedsel verspillen en mijn gasten laten zien hoeveel goede en smaakvolle gerechten er uit één koe kunnen komen!’’ aldus eigenaar Marcel Nijenhuis.
Zoveel moois aan één rund
Vleeschcafé Meat wilt zich inzetten voor een goed én duurzaam voedselsysteem. Bij een zoektocht naar mogelijkheden kwam eigenaar Marcel Nijenhuis via het concept ‘koop een koe’ in contact met boerderij Lindenhoff. Marcel vertelt: ‘‘Al pratend kwamen we op het idee om een hele koe te gaan serveren als eerste restaurant van Nederland. Dit idee zag je al voor de consumentenmarkt, maar zo ver ik het weet is er in de horeca nog nooit iets mee gedaan.” In 8 weken wordt er daadwerkelijk van kop naar staart gegeten. Het restaurant serveert elke week minimaal 3 verschillende gerechten van de koe: een voorgerecht, hoofdgerecht en steak.

