Chef-kok Toine Hermsen, eigenaar van het gelijknamige restaurant in Maastricht, opent op 1 juni volgend jaar een boerderijrestaurant aan de rand van Maastricht. Eind maart, na afloop van de kunstbeurs Tefaf, sluit Hermsen zijn huidig restaurant.
Dat schrijft Chapeau Magazine. Het nieuwe restaurant krijgt de naam ‘Toine Hermsen Cuisinier, Le Jardin des Copains’. “De naam slaat op de prachtige tuin die erbij ligt. In de zomer kunnen de gasten heerlijk buiten eten”, vertelt Hermsen. Het restaurant zal maar drie dagen per week open zijn, op vrijdag- en zaterdagavond en op zondagmiddag. De chef-kok wil fysiek rustiger aan doen, maar het koken niet helemaal loslaten. “Ik ga nog zeker tien jaar door, samen met mijn nieuwe partner Shoom Vicento, die de gasten zal ontvangen.” In de nieuwe zaak zal er plaats zijn voor maximaal 25 mensen. "Het wordt een soort
huisrestaurant, waar we gasten als ware vrienden ontvangen. Het wordt een exclusieve zaak, maar heel betaalbaar. Mijn kookstijl blijft hetzelfde.”
Twee Michelinsterren
Toine Hermsen was een van de eerste chefs in Nederland die twee Michelinsterren kookte, eerst bij hotel-restaurant Prinses Juliana in Valkenburg en later in zijn eigen zaak, Toine Hermsen, in Maastricht. Op beide plekken leidde hij bovendien huidige sterrenchefs op zoals Margo Reuten (Da Vinci), Nico Boreas (het voormalige restaurant Boreas), Hans van Wolde (Beluga) en Eric van Loo (Parkheuvel).

