Edwin Kats, patron cuisinier van restaurant Noble* in ‘s-Hertogenbosch, opent naar verwachting in het voorjaar van 2018 zijn tweede restaurant. Op dit moment wordt er gebouwd aan Noble Kitchen.
Dat schrijft de Restaurantkrant. Het restaurant vestigt zich op een nieuwe, internationale golfbaan net buiten ’s-Hertogenbosch, die tevens in aanbouw is. Het moet een zelfstandig en toegankelijk restaurant zonder exclusiviteit voor golfers worden. In totaal heeft het restaurant 80 zitplaatsen en een terras met panoramisch uitzicht. Binnen en buiten is zodanig ontworpen dat de keuken in alle activiteiten centraal staat. Edwin Kats is verantwoordelijk voor het Noble-DNA en drukt daarmee een belangrijke stempel op Noble Kitchen. In de keuken wordt onder andere gewerkt met een Robata Grill voor de vlees en visgerechten. Een sushichef zal zorgen voor de bereiding van sushi en sashimi. Hiermee krijgt de menukaart een meer Aziatisch tintje vergeleken met de keuken van Noble in ‘s-Hertogenbosch.
Architectuur
De golfbaan van initiatiefnemer en ondernemer Robert van der Wallen is ontworpen door de Amerikaanse golfbaanarchitect Kyle Phillips. Architecten Pieter Laureys en Patrick Russ hebben de binnen- en buitenkant van het restaurant ontworpen, met extra aandacht voor het panoramische terras met uitzicht. Noble Kitchen krijgt een tweede verdieping met flexibele ruimtes voor meetings, events, congressen en besloten diners.
Kookboeken en Michelinsterren
Edwin Kats behaalde voor zowel restaurant De Swaen als restaurant Vermeer één Michelinster en voor restaurant La Rive in het Amstel Hotel twee Michelinsterren. Kats schreef twee kookboeken: Het Basis Kroketten Kookboek & Het Groot Culinair Croquettenkookboek. In 2013 opende hij de deuren van restaurant Noble in ’s-Hertogenbosch, dat in 2016 werd bekroond met een Michelinster.

