Bedrijven

[Fotoalbum] Bistrobar XO in Roermond

In Roermond opende in april Bistrobar XO, een uniek concept in een sjiek jasje. In de filosofie van Ron Blaauw's Gastrobar-concept presenteert ondernemer Roy Janssens dezelfde kijk op culinair genieten in Roermond. 

In een sjiek jasje
Een grote metamorfose voor het pand op het stationplein in Roermond. Op de begane grond en 1e verdieping hebben een italiaans en thais concept plaats gemaakt voor de huidige BistroBar XO. "Dit nieuwe concept en interieur ademt de sfeer van nu in een sjiek jasje. De tafeltjes staan vast en voor groepen kunnen er tussenbladen geplaatst worden zodat de verlichting altijd optimaal op zijn plek blijft. Met de geoxideerde brons spiegels boven de banken is er altijd voor iedereen een goede ruimte- en sfeerbeleving", vertelt ontwerper Bart Hagevoort van Heineken Interieur Design.

De rol van Blaauw
In een adviesrol hielp Ron Blaauw de voorbije periode met de ontwikkeling van het concept, ontving hij het team van XO in zijn Amsterdamse keuken ter voorbereiding en ontwikkelde hij de menukaart met chef Juul Gommans. In de tussenliggende periode verbouwde Janssens in hoog tempo het pand aan het Stationsplein, het voormalige restaurant Siam Thai & Mamma Mia. “Dit is een concept met een internationale uitstraling en een regionale aantrekkingskracht, we zijn erg blij dat Ron ons hierbij wilde helpen”, vertelt Janssens. 

Gerechten van 10 euro
Het bistrobarconcept gaat uit van één krachtige kernwaarde: voor een goede prijs smaakvol en prikkelend uit eten. Twintig gerechtjes sieren de kaart. Elk gerecht kost 10 euro en wordt geserveerd als tussengerecht. Volwassen smaken worden jeugdig gepresenteerd in een spontane en dynamische setting. XO staat voor buitengewoon, extra smaakvol en ongewoon lekker.