Bedrijven

Bolenius eerste restaurant met GreenKey

Bolenius in Amsterdam heeft als eerste restaurant in Nederland de gouden GreenKey uitgereikt gekregen.

Dat gebeurde op de openingsdag van de Horecava, op maandag 7 januari. Bolenius heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan; het wordt in de gehele bedrijfsvoering doorgevoerd. De horecazaak kookt verder 'nieuw Amsterdams': er wordt uitsluitend met kwaliteitsproducten gewerkt, die automatisch biologisch, seizoensgebonden en lokaal zijn. Bijzonder is ook de eigen moes- en kruidentuin aan de Amsterdamse Zuidas.

Voorlopers
Het restaurant behaalde de GreenKey in anderhalve maand tijd, met hulp van HTC Advies. "Het keurmerk is voor ons een kroon op het werk betreffende onze vooruitstrevende en duurzame bedrijfsvoering", aldus ondernemers Luc Kusters en Xavier Giesen. "Wij streven ernaar om een absolute voorloper te zijn op het gebied van people, planet & profit."

Onomkeerbaar
De 2 ondernemers kregen het keurmerk uit handen van GreenKey-directeur Erik van Dijk en in aanwezigheid van Stefan Kraft van Ermel, directeur HTC Advies. Van Dijk: "We zijn er trots op dat steeds meer bedrijven, tegenwoordig met name restaurants, inzien dat verduurzaming erg belangrijk is en er voor kiezen om met het GreenKey-keurmerk te werken."

Kraft van Ermel: "Duurzaamheid is geen trend, maar een onomkeerbare ontwikkeling en een randvoorwaarde voor een toekomstige, rendabele exploitatie. De lancering van de GreenKey voor de restaurantsector onderstreept dit."

Afbeelding
Op de afbeelding van links naar rechts: Stefan Kraft van Ermel, Luc Kusters, Xavier Giesen en Erik van Dijk.