Innovatie

[Geopend] Dimitri's in Amsterdam

Dimitri's is een nieuw all day-concept, aan de Insulindeweg bij station Muiderpoort in Amsterdam-Oost. Eigenaar is Toon Holscher. De 22-jarige chef Ray Drisdale, die eerder werkte bij Okura's Ciel Bleu** en DoubleTree by Hilton in Amsterdam, staat er in de keuken. De souschef van Drisdale werkte eerder bij Librije's Zusje​**. Bekijk foto's van Dimitri's onder dit bericht. Deze zijn gemaakt door Dishtales.

Op de plek waar nu Dimitri's zit, zat voorheen Bar Sue. De nieuwe eigenaar Toon Holscher, die eerder een Dimitri's had in de Amsterdamse Prinsenstraat en restaurant Pomodori in Baarn, liet het hoekpand helemaal opknappen tot een ruime en lichte zaak met diverse ruimtes. Aan de ene kant is het restaurantgedeelte, met onder andere ronde tafels, een podium met tafels en een borrelhoek. De andere kant bestaat uit onder andere een loungehoek en een speciale ruimte voor zzp'ers om te werken. Tussen de twee gedeeltes staat de bar. Het hostess- en modellenbureau Buck Agency is ook in hetzelfde pand te vinden. 

Kaart
De kaart van Dimitri's bestaat uit een smeltkroes van gerechten en bites met een Mediterrane en Arabische inslag. Denk daarbij aan diverse vega, vis en vlees mezzes - kleine hapjes - die gedeeld kunnen worden. Voorbeelden zijn een runder tajine, bietenhummus en geroosterde aubergine met saffraan yoghurt. Maar ook ontbijtgerechte, zoals een smoothiebowl, pancakes, bananenbrood of een vegan brownie, staan er op het menu. Chef Drisdale vertelt dat hij het afgelopen half jaar op wereldreis was en daar inspiratie heeft opgedaan voor deze kaart.

Reiziger
Waar staat de naam Dimitri's eigenlijk voor? De eigenaar en chef laten weten: "Ooit was Dimitri een reiziger. Oud geworden met de wijsheden van de wereld. Na jaren van reizen over de wereld keert hij als een verrijkt mens terug naar Amsterdam-Oost om zijn verhalen en smaken die hij over de hele wereld heeft verzameld mee te brengen naar zijn vertrouwde plek in Amsterdam. Binnen deze kleurrijke en centrale plek vind je een smeltkroes van mensen die vertrouwd zijn met onze gerechten en levensstijl." 

www.dimitris.amsterdam