Onlangs opende restaurant The Birdhouse haar deuren in Amsterdam. Het restaurant aan de Plantage Middenlaan is geïnspireerd op Artis, die aan de overkant van de horecazaak te vinden is. Bekijk foto's van het interieur onder dit bericht.
Initiatiefnemers van The Birdhouse zijn restaurantmanager Luc van der Sant, chef-kok Dylan Waterman en assistent-restaurantmanager Didi van der Linden. Het seizoensmenu dat Waterman serveert heeft als idee: everything in bowls and the rest on toast. Met andere woodren: wereldse gerechten in schaaltjes of internationale sandwiches voor lunch.
Jonge en gedreven mensen
The Birdhouse heeft een uiteenlopende doelgroep en de bediening in jeans, sweaters en schorten moet gasten helpen alsof ze thuis worden ontvangen. "We hebben bewust gezocht naar echte persoonlijkheden. Medewerkers die een grapje of een persoonlijk praatje maken aan tafel. Dat past bij de huiselijke sfeer van The Birdhouse. Onze vaste gasten en het team moeten elkaar gaan herkennen", legt Van der Sant uit. Van der Linden vult aan: "Het zijn jonge, gedreven mensen. Ze weten nu al wat ze willen. Dat werkt heel goed."
Twee delen
In een design van H-Hospitality, haalt The Birdhouse het buitenleven naar binnen. De elementen water, lucht en aarde vormen de basis van een design waar veel van botanische invloeden, organische vormen en rijke kleurpaletten te vinden zijn. The Birdhouse is opgesplitst in twee delen die verbonden zijn door een lange gang. Voorin het restaurant staat een gouden bar, groene vissenschubmuur en een verzameling van hoge en lage zitjes. Het achterste gedeelte met uitzicht op de grootse binnentuin en het spiegelplafond met bamboepilaren is bedoeld voor grote groepen.









